Marilena


Sinds 2014 beoefen ik Qigong . De eerste kennismaking kwam via Reinoud Eleveld. Daarna heb ik diverse workshops gevolgd bij Daisy Lee. De bewegingen en de kennis voelde voor mij zo vertrouwd dat ik verder wilde en koos voor de teacher training van Qing-Bai. Gedreven door de zeer positieve veranderingen in mijn lichaam ben ik les gaan geven. Deze kennis wil ik graag delen zodat ieder daar zijn of haar voordeel mee kan doen. Het zelf herstellende vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd door de samenstelling van de oefeningen waardoor er meer vitaliteit , kracht en vooral balans ontstaat. Evenals de verbinding tussen denken en voelen, hoofd en hart.

Mijn man Erik van der Horst is osteopaat en cranio sacraal therapeut. Tijdens de opleiding kwam steeds meer helderheid dat Zhineng Qigong vergelijkbaar is met wat de osteopaat en cranio sacraal therapeut bewerkstelligt. Het zet het zelf herstellend vermogen van het lichaam aan en laat weer beweging komen in stilstaande gebieden. Door het beoefenen van Zhineng Qigong onderhoud je het lichaam en de geest zorgt dat het stromend, verbonden en in balans blijft. In China hoort acupunctuur en Qiging bij elkaar. Het versterkt elkaar en zorgt dat de meridianen weer goed functioneren. Zo kan Zhineng Qigong de behandelingen bij bovenstaande therapeuten zeker aanvullen.
Mijn weg is steeds blijven leren, de volgende leraren hebben bijgedragen op mijn weg tot nu toe , Reinoud Eleveld, Daisy Lee, Anne Hering, Patricia van Walstijn, Irma van Tuijl, Ooi Kean Hin, Inge Duyts.

“Stromend water staat nooit stil,de scharnieren van een veel gebruikte deur roesten nooit. Dat hangt samen met beweging. Hetzelfde principe is van toepassing op essentie en energie. Indien het lichaam niet beweegt, stroomt essentie niet. Wanneer essentie niet stroomt, stagneert de energie. “Confucius’