Marilena


Mijn naam is Marilena van der Horst-Penning .
Getrouwd met Erik van der Horst Osteopaat, waar ik in de loop der jaren veel van geleerd heb over de (samen)werking van het lichaam en de geest. Samen hebben we 2 volwassen kinderen.
Na een logisch zakelijk besluit heb ik mijn carrière in de fashion  wereld beëindigd . Hierdoor was ik in de gelukkige omstandigheid een tweede carrière te kiezen. Tijdens het onderzoeken van mijn persoonlijke interesses ben ik in  2014 gestart met beoefenen van diverse vormen van Qigong.  Bij TAO trainer Reinoud Eleveld ben ik gestart . Daarna heb ik lessen gevolgd bij Daisy Lee om vervolgens  terecht te komen bij de lerarenopleiding  Zhineng Qigong  van Anne Hering, Qing Bai centrum. Mijn doel is te blijven leren en ook verdere workshops en opleidingen te volgen in de toekomst.  Zojuist een workshop bij Ooi Kean Hin, Serenity therapy and health centre Zhineng Qigong, evenals bij  Patricia van Walstijn gevolgd, op dit moment train ik bij Irma van Tuil .
Zhineng Qigong heeft op mij een bijzonder positief effect gehad. Het heeft mijn levensenergie, humor en blijheid terug gegeven, evenals balans en soepelheid. Mijn lichaam roept mij om de oefeningen te doen, mijn hoofd kijkt blij verrast toe.
Dit feit heeft mij doen besluiten om mijn ervaringen te delen en de Zhineng Qigong in de vorm van wekelijkse lessen of privé sessies aan te bieden.

Je bent welkom.
Maak kennis met Zhineng Qigong 

“Stromend water staat nooit stil,de scharnieren van een veel gebruikte deur roesten nooit. Dat hangt samen met beweging. Hetzelfde principe is van toepassing op essentie en energie. Indien het lichaam niet beweegt, stroomt essentie niet. Wanneer essentie niet stroomt, stagneert de energie. “
Confucius’